Iedere goede copywriter is een SEO-copywriter

De gespecialiseerde SEO-copywriters schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Gek eigenlijk, want in principe kan iedere goede copywriter SEO-copy schrijven. Het is echt geen rocket science. Vooral de generatie copywriters van voor de SEO-revolutie weet (als het goed is) hoe je een pakkende tekst schrijft over welk onderwerp dan ook. En als je dat onderwerp goed centraal stelt, weten de zoekmachines die tekst ook wel te vinden.

Themagericht schrijven

Als je eenmaal weet hoe een zoekmachine jouw content waardeert, is het niet zo moeilijk om een goede SEO-tekst te schrijven. Het thema van de pagina is het belangrijkste element. Wat dat betreft is er niets veranderd sinds de tijd waarin de populaire serie Mad Men zich afspeelt. Ook toen was het voor een copywriter al zaak om uit zijn tekst één duidelijke boodschap te laten spreken. Niks nieuws onder de zon dus.

Automatisch geoptimaliseerd

Natuurlijk zijn er een aantal vaste plekken op de pagina waar je het belangrijkste zoekwoord moet noemen (url,title, description, H1, tussenkoppen, body copy), maar dat doe je eigenlijk al vanzelf. Je schrijft immers over een aan het zoekwoord gerelateerd onderwerp, dus je noemt het zoekwoord automatisch al. En omdat je niet steeds in herhaling wilt vallen, noem je ook wat synoniemen en varianten van dat woord. Allemaal zaken die bijdragen aan een goede SEO-score van je content.

Als je een tekst schrijft voor de bezoekers van je website, is het uiteraard verstandig om uit te zoeken welke zoekwoorden klanten gebruiken. Anders loop je het risico op miscommunicatie op SEO-niveau. Verder hoe je niet direct je tekst vol te proppen met die zoekwoorden. De zogenaamde keyword density is namelijk lang niet zo belangrijk als gewoon een relevante, leesbare en doelgerichte tekst schrijven.

Gewoon doen!

Ben jij een old school copywriter die bang is dat hij de SEO-boot mist? Hou je gewoon aan dit SEO-copywriting stappenplan en je schrijft binnen de kortste keren goede SEO-copy!

BRON: SEO-copywriter David Brinks

> Terug naar Kantlijn-rubriek